Tisdag den 24 februari

 
Den här veckan jobbar jag det tidiga passet, och det kunde inte passa bättre att gå hem klockan fyra idag när jag har känt mig smått febrig sen i morse. Det kändes helt nytt att gå hem i dagsljus bland tusen små barn och deras föräldrar som också skulle hem. Jag undrar om en någonsin vänjer sig vid Berlin.
 
In English:
I have the early shift at work this week, which I'm quite happy for on a day like this when I have felt slightly feverish all day. To walk home in daylight along with small children and their parents was a new experience. I wonder if I will ever get used to Berlin.
Berlin | | 3 kommentarer |

Det här med tyskan

Jag har börjat lära mig tyska. I skolan läste jag franska och spanska, men jag har aldrig studerat tyska. För första gången bor jag i ett land där jag inte talar språket alls. Personligen ser jag språket som en naturlig ingångsväg till kulturen, människorna och samhället. Det är genom språket en kommer nära ett land. För att råda bot på mina urusla tyskkunskaper har jag skrivit in mig på en språkskola. Och oj, så roligt det är! Språk är ju lite min grej (språkvetare och kommunikatör kallar jag mig i CV:et) och det är så himla härligt att märka alla framsteg en gör, två gånger i veckan.
 
In English:
I'm learning German. I studied French and Spanish (besides English) in school, but I have never before studied German. For the first time in my life I'm living in a country where I don't speak the language. I consider the local language as a way to connect with the culture, the people and the whole society, a great reason to learn. In order to learn some German I've signed up for German classes at a language school. It's so much fun to learn German and I simply love the feeling of progressing.
Berlin | | 3 kommentarer |

Vad jag inte gör

 
 
Istället för att radda upp tusen saker jag göra kommer här ett stycke text med saker jag inte gör. Inspirerande, eller hur?
 
Jag köper inte smörgåssmör, jag äter inte vetemjöl och jag dricker inte kaffe. Jag förstår inte dans och talar inte tyska. Jag tvättar inte håret med vanligt schampo och använder inte kommersiell kosmetika. Jag tycker inte om doften av hund och kan inte rida. Jag är inte rädd för att flytta till okända platser. Jag sväljer inte kärnorna i mandariner och jag plockar inte ur tepåsen ur vattnet efter tre minuter. Jag bokför inte mina utgifter och vet inte hur en ska dricksa. Inte heller sjunger jag i duschen eller duschar sparsamt.
 
In English:
 
What I don't do: I don't buy butter to spread onto bread, I don't eat flour and I don't drink coffee. I don't understand dancing and I don't speak German. I don't wash my hair with regular schampoo and I don't use commersial cosmetics. I dislike the smell of dog and I don't know how to ride a horse. I am not afraid to move to unknown places. I don't swallow tangerine seeds and I don't throw tea bags away after infusing for three minutes. I don't bookkeep my expenses and I don't know how to tip. Nor do I sing in the shower or save water.
 
| | 3 kommentarer |
Upp