Längtan efter Moderlandet

Ibland får jag en sådan Sverige-längtan att det riktigt hugger till i hjärtat. Jag längtar efter spendera tid med min familj, åka på biltur, gå på promenad i naturen och att spendera tid med folk på svenskt vis. För visst är det ganska svenskt att prata över en fika och ta igen sen senast över en skogspromenad? Liksom att bjuda över vänner på middag en fredag eller hänga framför en film.
 
När jag snubblar över bilder på röda hus och svensk skog klappar mitt hjärta lite extra och jag undrar lite bittert om jag har upplevt min sista svenska sommar.
 
 
 
In English:
A post about missing Sweden and feeling Swedish.
 
 
| | Kommentera |

Naturhistoriska museet i Berlin

I veckan bestämde jag mig för att söndag skulle bli en aktivitetsdag. Jag gjorde min research och plitade ner Naturhistoriska museet i kalender. I sällskap med min nyfunna vän Martina från Finland tittades det på utdöda arter, dinosaurier med små huvuden, massa glittrande stenar och fisk på burk.
 
Dinosaurier med enorma kroppar och pytteskallar.
 
Helt knäppt att det har vandrat sådana här bestar på vår planet.
 
I ett kyligt rum med glasväggar står tusen burkar med gul vätska och fisk. Vet inte varför man skulle vilja konservera fiskkroppar på det här viset. Det vände sig lite i magen.
 
 
Färglösa små monster i burkar. Inte direkt så att en vill vara ensam här.
 
Museum für Naturkunde var relativt litet och jag var inte alls lika imponerad som på Edingburghs Natural History Museum, men det kan ändå vara värt ett besök om man gillar uppstoppade djur, skelett och sten. Efter museumet gick jag och köpte skor. "Skor?! På en söndag?!" Kanske någon tänker. Vanligen är alla butiker stängda på söndagar i Tyskland, men idag var en så kallad shoppingsöndag. Och ett par redigt fina sneakers kom jag hem med.
 
, Berlin | Berlin, Museum für Naturkunde | | 3 kommentarer |
Upp