Här bor vi - del 1

I cirka en månad har vi bott här och jag tänkte ta med er på en guidad tur i lägenheten. Vi börjar med hemmets hjärta - vårt lilla kök. Här får man inte plats med köksbord så det används enbart till att laga och förvara mat. Väggarna är helkaklade och fönstret frostat för minskad insyn (eller utsikt mot baksidan/innergården som är ganska ful). Köket är himla svårfotat pga liten yta, men en får en idé om hur det ser ut i alla fall. Häng med!
 
En termometer står stadigt på sin plats vid fönstret för att visa temperaturen. Normalt sett har spanjorer inte termometrar i hemmet. Man behöver inte tänka lika mycket på hur många lagar kläder en bör ta på sig när det alltid är varmt. Men min mamma har minsann sagt att alla behöver en termometer i sitt liv, så då har vi det. Ser ni det skandinaviska designinslaget till höger? Den vita burken köpte vi på danska Tiger. I den ligger vitlök och gosar.
 
Vi kokar kaffe på spisen i en sån där espressokokare. Här kan ni se kaklet i närbild. Det verkar vara en riktig storsäljare för mina svärisar har exakt samma i sitt kök.
 
Såhär ser andra sidan av köket ut. Vi vet inte riktigt vad hyllan ovanför diskhon är till för, men här samsas en kokbok med kryddor och te.
 
Hedersplatsen på hyllan går i alla fall till det här fina setet. En sockerskål och en mjölkkanna från Sverige. En ska ju känna sig som hemma.
 
 
Hemma hos mig | Spanien, kök, lägenhet, spanskt | | 5 kommentarer |

Dagar som går

 
Dagarna går ganska fort nu och innan man hunnit blinka är det helg och helgen är över. Dessa två heliga dagar har jag hunnit med att: 
 
♦ övningsköra min nya bil (jag har en bil! Men det tar lite tid att vänja sig vid den spanska trafiken, därav övningskörandet)
♦ träffa min gamla au pair-familj som är anledningen till att jag kom till Spanien i november 2009
♦ äta middag med amigos på en livad gata i Triana (ett av Sevillas mer traditionella kvarter)
♦ mumsa på en fantastisk glass (Rayas vid Puerta Jerez. Tips!)
♦ bevittna ett nästan-rån (en kvinna blev nästan av med sin handväska men märkte att något höll på att hända)
♦ bli besviken över utbudet av bakingredienser
♦ baka en tårta med mix från ett paket
♦ ha dejtkväll med Spanjoren
♦ och dessutom mindre roliga saker som att städa, tvätta och sånt
 
En fullspäckad helg alltså. Hoppas att er helg också var händelserik eller kanske lugn om ni föredrar det.
 
Bilden kommer från förra helgens tur till Carmona, som är en liten by utanför Sevilla. Fin va?
 
Spanien | Sevilla, Spanien | | En kommentar |

Effektiva helger

 
När en är nyinflyttad på ett ställe och fingrarna kliar efter att få saker i ordning, fint och organiserat, den känslan ni vet? I lördags var min gräns nådd och jag och Spanjoren åkte in till centrum. Vi hade också kunnat åka till Ikea, men det gör en inte på helger. Bara i akuta nödfall eftersom det är SÅ MYCKET FOLK där. Så vi provade lyckan i centrum. Det har öppnat några nya glasställen här sedan jag sist bodde i Sevilla. Vi provade ett med mycket folk i kö. Min vita skapelse i bägare är citronglass. Fräscht och svalt i värmen.
 
På jakt efter tandbortskopp och förvaring hittade vi Tiger. Det är en dansk butik med roliga  och praktiska prylar. Det var helt fantastiskt skönt att känna sig som hemma bland den skandinaviska stilen. Kom hem med en hel påse full. Saker som gör att en plats känns som ett hem. Och nu är det på gång. Hemtrevnaden börjar infinna sig.
 
 
Spanien | Sevilla, Spanien, shopping | | 4 kommentarer |
Upp