Ett skepp kommer lastat med kontorsmaterial

Med håret på ända och en ganska nyvaken uppsyn svarade jag i vår porttelefon igår förmiddag. Det var posten som kom med ett paket. Den buttra postdamen förstod genast, antagligen på mitt namn, att jag inte var spansk och bad mig skriva under och plita ner mitt passnummer, i stället för det vanliga spanska "personnumret" och vi sa artigt hej då.
 
Paketet kom ända från Storbritannien och innehöll nytt fint kontorsmaterial som jag beställt + ett par hemligheter till Spanjorens stundande födelsdag. Tänker att jag kan bli mer motiverad att söka roliga jobb och planera bloggandet bättre med snygga hjälpmedel.
 
I paketet fanns bland annat den här fantastiskt fina kalendern, som är det andra jag äger. Handgjord i Italien, omslag i läder, återanvänt papper fritt från syra. Så lyxig men kostade bara £8!
 
I paketet fanns också pennor i retrofärger och dessa gulliga bokmärken med djur. Kaninen har redan fått hoppa in i poketboken jag läser just nu.
 
10 rullar washitejp och en magnet i läder som håller hörlurarna trasselfria och som pryds av en tjusig fras är också nykomlingar i ordningen och reda-familjen här hemma. Allt kommer från The Journal Shop.
 
Dagar | | 5 kommentarer |

Recept - rå chokladmousse

 
 
Det har blivit dags att lägga till en kategori på den här bloggen, nämligen recept!
Om du är som jag och råkar ha en perfekt mogen avokado (kanske till och med lite för mjuk) liggandes som du inte riktigt vet vad du ska göra med föreslår jag chokladmousse. Alltså, chokladmousse utan socker och tjorvig tillagning. I ett svep mixar man ihop den här goda! Jag brukar använda mig av det här receptet. För att fylla två små kaffekoppar halverar jag receptet (mest för att jag bara har en avokado hemma). Om man vill kan man toppa moussen med lite kokos och riven choklad, hallon eller vad man nu känner för. 
 
Nu står dessa koppar i kylen i väntan på kvällen. Ha en fin tisdag, hörrni!
 
 
 
Recept | chokladmousse, raw | | 6 kommentarer |

Små wins och planlöshet

 
Sedan jag flyttade till Spanien i somras har jag gjort mycket som jag inte hade trott att jag var kapabel till för ett år sedan. För det första trodde jag inte att jag kunde vara lärare i engelska, men det kan jag visst det. Min spanska har blivit bättre och jag kan kommunicera på apotek, bensinstationer och hålla föräldramöten på spanska. Och jag har lärt mig att köra bil i Spanien, utan att vara på helspänn. Det kan verka som helt vardagliga saker, men för mig har det varit små milstolpar i mitt spanska liv. Sånt som gör att en känner sig mer hemma på en plats. I slutet på juni tar mitt arbetskontrakt på tio månader (yes, man är alltså arbetslös i två månader) slut, och av olika anledningar har jag beslutat att inte förnya det i september. Jag vet inte exakt vad jag ska göra i höst, och ni som känner mig väl vet att jag ogillar att inte ha en plan och kunna visualisera framtiden. Kanske går jag några högskolekurser, kanske någon kurs i spanska eller i något konstnärligt. Kanske allt. Men helst av allt vill jag ha ett jobb med bra villkor och som jag kan identifiera mig med. Håll tummarna.
 
 
Dagar | | 4 kommentarer |
Upp