Lemonad

Helgen var tänkt att tillbringas i Malaga för att mjölka ur det sista av sommarens lata stranddagar, men så blev det inte. Vi skulle ha åkt med några vänner som var tvugna att stanna hemma med hund. I stället hade vi grillkväll med poolbad och hundgos med beagle-blandningen Byron och i äkta carpe diem-anda (läs lathet) lämnade jag kameran hemma.
 
 
En annan bra grej med att vara hemma i Sevilla i helgen är att jag äntligen kom mig för att göra lemonad. Hela sommaren har jag funderat på den där himla lemonaden och lördags kom jag till skott. Perfekt för varma dagar! 
 
För att göra den här lemonaden behövs:
en-två lime
en citron
en liter vatten
en matsked honung
en kvist mynta
 
Låt vattnet koka upp och ställ åt sidan. I med myntan och låt dra i cirka fem minuter. Låt svalna tills det är nästan ljummet. Rör ner honungen och ha i saften från citrusfrukterna. Häll upp lemonaden i en kanna och ställ in i kylen i minst en timme tills den blivit kall. 
 
Dagar, Recept, Spanien | Spanien, lemonad | |
#1 - - Emma, Sol som sol?:

Lät gott!

Jag provade göra citronsaft (blandsaft så som vi gör i Sverige) men det blev inte bra, blev beskt. Men skam den som ger sig, jag får väl prova igen när det börjar digna med gult i trädet.

#2 - - Michaela:

Men va gott! :) Och inte så krångligt recept, kanske låar det av dig :)

Svar: Kör på! Perfekt i värmen!
dearsally

Upp