Dagsutflykter att göra i Andalusien

Idag hänger regntunga bruna moln över storstaden och vad passar då bättre än att drömma sig bort för en stund? Här har jag samlat ihop några av mina bästa tips på platser att besöka runtom Sevilla (Andalusien) som du kanske inte hittar i en guidebok.
 
 
Aracena (Huelva)
I bergsbyn Aracena hittar man slottsruiner, en droppstensgrotta och gator kantade av vita andalusiska hus. Trots att slottsruinerna i sig inte är mycket för världen är det absolut värt att ta sig upp på berget där de ligger, för där uppe väntar en fantastisk utsikt över det böljande gröna landskapet. Nere i byn kan man hitta genuint lagad spansk mat och butiker med lokalt producerade produkter som korv, honung, flätade korgar och keramik.
 
Las Minas de Rio Tinto (Huelva)
Inte långt från Aracena hittar man Rio tinto - rödvinsfloden - som fått sitt namn av den röda färgen som färgar vattnet som rinner genom roströda marker. Med sin utomjordiska karaktär lockar området till sig besökare från hela världen. Här bryts järnmalm i minorna och man kan besöka parkens museum och åka tåg genom det röda landskapet. 
 
Landskapet runt Río Tinto
Ronda (Malaga)
Ronda är en sån där plats som man brukar höra om när man frågar om fina platser att besöka, och med rätta. Staden delas av en ravin och är sammanknuten av den karakteristiska bron hundra meter ovan floden. Staden ligger på ett berg som bjuder på svindlande vyer och mysig karaktär. Ett tips är att ta sig till lusthuset (se inläggets omslagsbild) och att ta en fika på Confitería Daver
 
Bolonia (Cadiz)
Bolonia, alltså inte italienska Bologna, är en liten by på den spanska sydkusten. Här blåser det jämt - ett riktigt surfparadis. I den lilla byn med ett invånarantal på under 50 personer går hästar, kor och höns fritt. I ena änden av stranden finns en enorm sanddyn som bjuder på vyer över det spanska landskapet och Afrika på andra sidan sundet. På Tripadvisor kan man läsa mer.
 
Bolonia och sanddynen.
El Torcal (Malaga)
Gillar man att vistas i naturen är El Torcal väl värt ett besök. I naturreservatet som kryllar av stenformationer finns flera rutter att gå. I dalen, där korna håller hus, ekar ljudet av bjällror. Här kan man läsa mer om deras rutter, sidan är dock på spanska.
 
Här kan ni läsa om när jag var i Aracena och Las Minas de Rio TintoRonda och El Torcal
 
Guider, Spanien | Andalusien, Bolonia, El Torcal, Las minas de Rio Tinto, Ronda, Sevilla, utflykt | |
#1 - - Emma, Sol som sol?:

Fantastiska Ronda har jag "klarat av", resten är kvar på behovslistan.

Sonen skulle ha åkt till El Torcal men utflykten regnade på spanskt maner inne. Sanslöst...

Det finns verkligen mycket vacker att se och uppleva här i vår del av världen.

Svar: Absolut, finns så många fina platser att besöka.Kan dock förstå att de ställde in utflykten till El Torcal. Man behöver kliva på ganska mycket stenar och det kan ju lätt bli halt när det regnar.
dearsally

#2 - - Casa%2520Annika:

Vilket roligt inlägg! Jag har varit på alla ställen utom i Rio Tintos gruva. Jag går och väntar på rätt väder. Grått, fuktigt, eventuellt regn. Jag körde förbi en sådan dag, en blöt dag, och färgerna i gruvan kom fram så otroligt vackert!

Svar: Har inte heller varit i gruvan, men visst finns det mycket att göra! Du kanske själv sitter på några tips?Kul att du gillade inlägget!
dearsally

Upp