Gulliga djur från en dag i skogen

I höstas gick jag på vandring i en andalusisk skog och sprang på några fina bondgårdsdjur. Och inte kan man sitta på bilder på så gulliga djur utan att dela med sig. Torsdagspepp, varsågoda!
 
Åsnan och hunden i bakgrunden. Har folk åsnor i Sverige? Ganska vanligt här. Fick lite klapp på mulen.
 
Griskultingarna ♥
 
♥♥♥
 
På tal om gulliga djur, vi har funderat på vad det skulle innebära för oss att själva skaffa ett husdjur. Jag växte upp med undulater och Andrés hade en anka (!) när han var pytteliten, men vi har liksom ingen erfarenhet av mer krävande djur. Hur bestämmer man sig? Hur stor livsomställning handlar det om? Bara i Sevilla finns hundratals hundar och katter som väntar på ett nytt hem. För oss klappar hjärtat lite extra för en hund som hade kunnat följa med oss på dessa skogspromenader. Vilken dröm.
 
Dagar | bo i spanien, djur i Spanien, vandring i Spanien | |
#1 - - Emma, Sol som sol?:

Oj, inte bara en bild utan flera! Och så fina de är. I Sverige är det inte särskilt vanligt med åsnor, vad jag vet. Mest som kuriosa, liksom.

Om att skaffa djur, bara man är inställd på att det är en familjemedlem med egna tankar och behov under måååånga år så blir det nog jättebra! Och hedervärt om ni vill ta hand om ett övergivet stackars djur.

Svar: Det är helt sant. Det är ju såklart en individ med egen personlighet och karaktär. Förstår inte hur det kan finnas så många djur som behöver ett hem. Valpar ges bort då och då för att ägaren inte planerat en kull, och hittar de inget hem hamnar de hos adoptionsorganisationer.
dearsally

#2 - - Casa%20Annika:

Ett tips om ni vill ha ett djur: kolla upp hur många (för det krävs mer än en, man behöver flera reserver) som kan ställa upp som djurvakt när ni reser bort!
Lycka till!

Svar: Absolut! Så viktigt att kunna lämna djuret till någon man litar på. Annars tycker jag att Spanien verkar vara så mycket lättare med djur än Sverige, som att man kan ta med sig hunden på ett annat sätt. Var på café häromdagen och såg en liten mops på golvet!
dearsally

#3 - - Katarina:

haha men sötnosar! alltså grisar, de är allt bra gulliga. Roliga att hänga med dessutom!

Svar: Så gulliga! Hade gärna hängt med grisar.
dearsally

#4 - - mamma:

Fina bilder och bilder på mina favorit djur också. Åsnor är så kloka, de gör inte vad du vill utan om det passar dom. Grisar är mycket mera renliga än vad folk tror och så är de väldigt smarta djur som åsnor.

Djur? Hund är som att ha ett litet barn och behöver en massa tid på deras villkor, de är familjemedlem som barn. Man ska alltid tänka på vem man lämnar den till innan man åker bort. Katt? Dom ska inte vara i lägenhet efter som de är väldigt fria själar.

Lycka till i era funderingar, kram mamma

Svar: Grisar är så smarta! Som hundar.
dearsally

#5 - - sandra:

Åsnan <3 och åh, vad spännande att få följa med er på husdjursfunderingar!

Svar: För oss är det egentligen frågan om när, men är man dessutom världens mest obeslutsamma person känns det omöjligt att ta ett beslut. En kanin eller något kanske vore enklare just nu.
dearsally

Upp