Varma juni

 
Sen ett par veckor tillbaka har vi hållit oss runt 40°-strecket varje dag. Nätterna är långa och sömnlösa och dagarna ännu mer outhärdliga. En av de största nackdelarna med att bo i Sevilla är sommaren. Vanligen drar den inte igång på riktigt förrän i juli, men i år kom den tidigt. Det märks tydlig på jobbet. Kidsen stannar hemma för att föräldrarna inte orkar gå ut i värmen och lämna av dem på språkskolan.
 
På helgerna åker vi till kusten om vi kan. Annars stannar vi inomhus under AC:n och går bara ut för att rasta Morris. Stackarn. Honom har vi klippt ner helt så att han ska kunna svalka sig bättre. I juli åker vi båda till Sverige. 20° och regn känns helt okej just nu.
 
Dagar | Andalusien, Sevilla, sommar | | 2 kommentarer |

Säg hej till Morris!

I över ett års tid hade vi velat, ska vi eller ska vi inte skaffa en hund? En dag i mars bestämde vi oss och kontaktade ett hundhem. Några dagar senare åkte vi till hemmet för hemlösa hundar och hem kom vi med Morris. En två-årig mellanstor blandras. Han var så rädd och skakade under hela bilfärden hem. Pälsen var så tilltrasslad att han hade flera stora tovar som var omöjliga att borsta ur. Allt i vår lugna förort skrämde honom: ljudet från bussar, andra hundar, dörrar som stängdes. Det var en helt ny värld för honom, men snart klippte vi av honom den trassliga pälsen och sakta med säkert lärde han sig att lita på oss.
 
När vi hämtade hem Morris visste vi egentligen inte mycket om honom. Han var en gatuhund och fördes till hundhemmet i oktober förra året. På hundhemmet fick han chans att äta upp sig och lära sig vad mänsklig kontakt betyder. 
 
Nu två månader senare är han en helt annan hund. Han åker bil utan problem, tycker om att leka med andra hundar, och är snäll med alla, trots att han är lite skygg. Han älskar att bli borstad och gosad med och har redan lärt sig en del tricks. Välkommen till familjen, Morris. Vi är så glada att du är här.
 
Dagar | | 5 kommentarer |
Upp