Här bor vi - del 1

I cirka en månad har vi bott här och jag tänkte ta med er på en guidad tur i lägenheten. Vi börjar med hemmets hjärta - vårt lilla kök. Här får man inte plats med köksbord så det används enbart till att laga och förvara mat. Väggarna är helkaklade och fönstret frostat för minskad insyn (eller utsikt mot baksidan/innergården som är ganska ful). Köket är himla svårfotat pga liten yta, men en får en idé om hur det ser ut i alla fall. Häng med!
 
En termometer står stadigt på sin plats vid fönstret för att visa temperaturen. Normalt sett har spanjorer inte termometrar i hemmet. Man behöver inte tänka lika mycket på hur många lagar kläder en bör ta på sig när det alltid är varmt. Men min mamma har minsann sagt att alla behöver en termometer i sitt liv, så då har vi det. Ser ni det skandinaviska designinslaget till höger? Den vita burken köpte vi på danska Tiger. I den ligger vitlök och gosar.
 
Vi kokar kaffe på spisen i en sån där espressokokare. Här kan ni se kaklet i närbild. Det verkar vara en riktig storsäljare för mina svärisar har exakt samma i sitt kök.
 
Såhär ser andra sidan av köket ut. Vi vet inte riktigt vad hyllan ovanför diskhon är till för, men här samsas en kokbok med kryddor och te.
 
Hedersplatsen på hyllan går i alla fall till det här fina setet. En sockerskål och en mjölkkanna från Sverige. En ska ju känna sig som hemma.
 
 
Hemma hos mig | Spanien, kök, lägenhet, spanskt | | 5 kommentarer |
Upp