Abisko

Nu har det blivit dags för den sista delen i Norrlandsresan. Vi har ju redan täckt:
 
Piteå
Storforsen,
Malmberget
Dundret
 
Efter en natt i Kiruna åkte vi till Abisko.
 
Min pappa skulle fjällvandra och därför åkte vi till Abisko och fjällvärlden. Att det var mycket vägarbete och förseningar längs vägen gjorde inget för när man är i en sån här storslagen del av världen kan man gott sluta hetsa ett tag.
 
När vi släppt av pappa och kramats hejdå åkte vi över gränsen och in i Norge och mot Narvik. Mest för att Andrés skulle få checka av Norge på sin lista över länder han har varit i.
 
I äkta Norge-anda följde vi de kringliga vägarna längs fjorden och åt fisk på fiskrestaurang innan vi vände tillbaka till Sverige.
 
Vi kunde skålart inte lämna Lappland utan några bilder på Lapporten! Ett annat hett tips är Silverfallet som ligger alldeles vid Björkliden. Vattenfallet rinner ut i Torneträsk som, för intresseklubbens anteckningar, är Sveriges näst djupaste och sjätte största sjö.
 
Längs sjökanten finns en uppsjö (hehe) av platta stenar som fungerar ypperligt för stentornsbyggande. Men det hade vi inte tid med. Dagen hade nästan gått och stugan i Gällivare väntade.
 
Och ja, det var allt från norr. Dagen efter tog vi nattåget till Stockholm. I efterhand tycker jag att bilderna inte speglar hela upplevelsen. Så många fler ögonblick hade kunnat dokumenteras. Note to self: var inte lat och glöm inte bort att fota människor.
 
Sverige | Abisko, fjällen, silverfallet | |
Upp