Barcelona - pt. 1

Här kommer första delen i Barcelonaresan. För att inte överrösa er med bilder delar jag upp det. Vi börjar historien på fredagen. Trötta och sega mötte vi upp Maria och Josefine på flygplatsen. Vi tog bussen in till Barcelonas centrum, bytte till tunnelbana och åkte till vårt hostel. Vi tog trapporna upp till takterassen med pool och såg La Sagrada Familia långt borta. Dit ville vi gå med en gång.
 
Och här är den! Denna magnifika katedral som ännu inte har byggts färdig. Runtom flockas turister och folk knäpper bilder från alla möjliga vinklar. Så även vi.
 
Arkitektur är en av mina bästa konsstilar och det var verkligen makalöst att få se den här byggnaden. Ser ni ödlorna på utsidan? Eftersom vi tänker åka tillbaka till Barcelona någon gång tar vi insidan då.
 
Hängde alltså med de här brudarna. Glada att vara i Spanien!
 
Förlåt, men måste prata lite arkitetkur igen. Den här stan charmade mig verkligen med sina vackra balkonger och fönsterluckor. I Sevilla ser byggnaderna annorlunda ut. Efter kyrkan bestämde gruppen att gå upp till Park Güell (den där kända parken, ni vet?) med motiveringen att det tar lika lång tid att åka buss som att gå. 
 
Och tja, fram kom vi trötta och varma. Pga dyra biljetter och långa köer till parken tänkte vi att vi kunde komma tillbaka en annan dag. Men det var helt ok, för på vägen när tittade vi på vackra hus.
 
Känslan av den här staden påminner en del om Berlin tycker jag. Hipsterattityd, internationell atmosfär och mängder av turister. 
 
Här är gulliga gänget på väg till Las Ramblas och Gaudibyggnaderna. Och där sätter vi punkt för del ett.
 
 
Spanien | Barcelona, Spanien | |
#1 - - Emma, Sol som sol?:

Det där vill jag också se! Fast inte mitt i sommaren... För det var faslogt med folk där vid katedralen.Men det är det kanske alltid...?

Svar: Nu var det ju precis innan högsäsong, men kan tänka mig att Barcelona är en väldigt turisttät stad.
dearsally

Upp