Här bor vi - del 2

Hej!
Nu ska vi fortsätta att kika runt hemma hos mig. Missade ni den första delen så kan ni spana in köket här. Idag står sovrummet på tur, minsann! Idag är en ganska "ruskig" (med spanska mått mätt, så mulet och smålkyligt) höstdag så ljuset är inte fantastiskt, men så kan det ju vara ibland. Kom ihåg att vi bara har bott här i lite mer än en månad och att mysfaktorn är under uppbyggnad.
 
Innan vi flyttade in byttes alla enkelglasade fönster ut mot dubbelglasade fönster och väggarna målades i färger som vi hade valt. I sovrummet ville vi ha en lugn blågrå färg, som visade sig vara lite mer blå än vi tänkt oss i dagsljus. Men inte mig emot, jag gillar det! Vi har inga gardiner (i något rum faktiskt...) ännu, och sänggavel fattas. I taket hänger en glödlampa i några kablar. Men här hänger vi i alla fall ungefär 8 timmar om dygnet.
 
 
Hej hej sovummet! Sängkläderna och lamporna köpte vi på Ikea i helgen. Lite sommarstugekänsla, eller vad säger ni? Sån sabla tur att vi köpte täcket också för nu börjar det bli kyligare inomhus och att sova endast i lakan gå inte an för en frusen typ som jag. Filten, som också köptes för att klara den spanska vintern, får agera överkast just nu. Väggen som ni kan skymta till höger i bild leder till det tillhörande badrummet. Vi har alltså ensuite - lyx!
 
 
På mitt sängbord samsas lite olika grejer. Kaninen köpte jag när jag bodde i England och är, förutom fin dekoration, en nattlampa. Kombinationen vit kanin och klocka får mig att tänka på Alice i Underlandet.
 
 
Här står också en ask som jag fick av min mamma när jag flyttade hemifrån. I den förvarar jag mina mest använda smycken. Akvarellmålningen kommer från Paris och köptes av en gatukonstnär i Montmartre. Jag har haft funderingar på att byta ramen, men nu tycker jag att den passar in ganska bra.
 
 
Här kan ni se vår mörka dörr och badrummet till höger. På väggen hänger luftkonditioneringen och persinnerna är neddragna till hälften.
 
Så ser det i ut i vårt sovrum. Lite skandinaviskt, eller vad tycker ni?
 
Hemma hos mig | Hemma, Ikea, Sevilla, Spanien, lägenhet, sovrum | |
#1 - - Casa Annika:

Kan inte släppa det. Ni har dubbelglasade fönster.
Dubbelglasade fönster...
Då kanske vintern inte blir så kall.
Dubbelglasade...

Svar: Haha, ja! Som jag har förstått det är det verkligen inte att underskatta här. Men vi har lägenheten i norrläge, så kan hända att kylan tränger in ändå.
dearsally

#2 - - Matilda:

Mysigt! Håller med om att det ser lite skandinaviskt ut, men det är ju fint att få en liten bit av det där borta! :)

Svar: Det är fint att kunna sätta sin prägel på't :)
dearsally

Upp