Maj förra året

En gammal Emil Jensen-låt får titulera det här inlägget. Eftersom min vardag just nu mest består av sysslor man gör som lärare, dvs lära ut och rätta prov tänkte jag att vi tittar bakåt istället. Kul för mig att minnas vad jag har gjort och kanske kul för er också? Hursom, här kommer det - fem år av maj.
 
2015
Bröllopet. Förra året tog jag flyget till Sverige för min barndomsväns bröllop där jag var både gäst och fotograf. Hängde på Kolmården med min lillasyster och genomled Berlins ombytliga försommarväder.
 
2014
Bergen i Malaga. Det var en fullspäckad månad. Jag bodde i min lilla etta på Växjö Campus, var +1 på ett herrgårdsbröllop, umgicks med familjen i Katrineholm och hann med en tur till Spanien lagom till Spanjorens födelsedag.
 
2013
Växjö Campus. Skrev min B-uppsats om tvåspråkighet och delade boende med två dudes som sov hela dagarna. Fick ett erbjudande om en lägenhet, förberedde flytt och förberedde mig för en lång sommar hemma i Sörmland. Planerna ändrades i och med ett telefonsamtal från Norge och det blev bestämt att jag skulle jobba i Nordkap.
 
2012
21 år gammal i ett gammalt muslimskt palats i Almería. 2012 delade jag sovrum med Spanjoren och badrum med resten av hans familj. Studerade engelska på spanska och åkte till Almería med en annan utbytesstudent. Hon var tysk och äventyrlig. Vi tog bussen till småstad i öknen och en taxi för att åka till en inspelningsplats för västernfilmer. Taxichauffören berättade om den gången John Lennon besökte platsen för att leta efter Yoko Onos kidnappade dotter.
 
2011
Feria de Abril. Tog en paus i mina studier i nationalekonomi och åkte söderut. Spanjoren pluggade på universitetet, men under några dagar i maj under "Feria de Abril" var han ledig och jag passade på att åka dit. Vi gick på feria, åt chocolate con churros och var allmänt ganska unga.
 
2010
Regnbågsparad i Sevilla. Au-pair i Sevilla hos en underbar familj som jag fortfarande har kontakt med. Spenderande en helg bland britter, skandinaver och tyskar i Fuengirola. Umgicks flitigt med mina internationella vänner och sprang in i en gayparad.
 
Baserat på dessa bilder tycks maj vara en ganska händelserikmånad för mig med resor, studier och flyttförberedelser. Klart är i alla fall att mina fotoskills har utvecklats! Det här bloggen är ju inte så gammal och därmed finns inte så mycket i arkivet. Däremot kan man spana in min gamla blogg om man är nyfiken.
Hur har er maj varit hittills? 
 
Bakåtblickar | |
#1 - - BackstageiMammalivet:

Oj, vad jag blev nyfiken på - Skrev min B-uppsats om tvåspråkighet... vill veta mer! Försöker ju uppfostra min son till tvåspråkig (eller helst trespråkig inkl.engelska) och tycker språk är intressant

Svar: Tycker också språkutveckling är jätteintressant! I korta drag skulle jag säga att det är viktigt att han har en god relation till de språk (och talare av det språk) du vill lära honom, annars är det lätt att barn utvecklar en olust och kanske tappar intresset. Finns mycket att läsa och säga om detta.
dearsally

#2 - - Emma, Sol som sol?:

Tittar på de vackra trajes de flamenca! Det är en där som Löfbergs Lila borde snappa upp!

Löfbergs Lila. Var tvungen att skriva det igen för f:et försvinner när jag skriver. Kommer tillbaka när jag deleatar. LÖFBERGS. Gick med versaler. Udda... Nä jag är inte knäpp (vad jag vet), bara råkade på en konstighet.

Svar: Helt rätt, det är exakt den lila nyansen av lila!
dearsally

Upp